lampionnen_oranje

Lichtje op West optocht

De optocht is natuurlijk het hoogtepunt van het Sint Maarten feest! We lopen om en in een versierd en verlicht Erasmuspark. We brengen hiermee licht en hoop in de buurt. We delen in elkaars gezelschap en geven onszelf en elkaar een prachtige ervaring.  Doe je mee?

Met zijn allen lopen we op zondagavond 10 november vanaf het Bos en Lommerplein door een verlichte Bos en Lommerweg naar het Erasmuspark. Met alle lampionnen en alles wat schijnt, lopen we met onze lichtstoet in het ‘pikkedonker”.

(c) foto’s Edith Andriesse

De optocht is op zondagavond 10 november.

Zowel scholen als ouders en kinderen kunnen zich aanmelden voor de optocht bij Stichting Zieraad, stichtingzieraad@gmail.com

Kinderen tot en met 9 jaar onder begeleiding van ouders, grootouders of verzorgers!

 

Hoe ziet het programma eruit als voldoende mensen en sponsors mee doen?

Workshops voor verschillende leeftijdsgroepen

Lampion maken van duurzame en natuurlijke materialen. Oude blikken, lapjes stof, verpakkings-materiaal, mooie stenen of kralen, je kunt het zo gek niet bedenken

Workshop waarbij kinderen van flessen lampionnen maken.     

Sint Maartenlantaarns van melkpakken maken die verlicht worden met ledlichtjes.

Sint Maarten voorlezen en knutselen             

Expositie ‘Shine’

SHINE! verwijst naar het uitstralen van licht en positiviteit in het algemeen. Jezelf of iemand anders in de spotlights zetten, stralen, het stralen van de zon, maanlicht, geluk, en natuurlijk verlichting in allerlei vormen. Circa 25 kunstenaars worden uitgenodigd om werken te maken met hun eigen interpretaties van de titel.

Galerie Ei van Judith Zwaan zal worden ingericht als een grote fonkelende kijkdoos van werken die elk op hun manier “schijnen”. Overal hangen werken, van plafond tot vloer. Door het grote raam is alles vanaf de straat te zien. Bezoekers kunnen op de tentoonstelling reageren en bij de werken berichtjes achterlaten.

In het atelier van de galerie zullen tijdens het festival twee workshops plaatsvinden voor kinderen waarin zij mooie lampions gaan maken. Zij bekijken ook de tentoonstelling en kunnen zich erdoor laten inspireren. Ook worden ze uitgenodigd berichtjes achter te laten in de tentoonstelling.

Sint Maarten liedjes zingen met ouders en jonge kinderen

Een Sint Maarten verhaal of theaterstuk opvoeren na afloop van de optocht.