PERSBERICHT ACTEUR FINN PONCIN VERTELT SINT MAARTEN VERHAAL AAN KINDEREN IN WEST

Op zondag 11 november 2012 vindt de afsluiting plaats van Schijn je lichtje op West, een pilotproject waarbij kinderen uit West uit verschillende buurten uitgedaagd worden om samen hun lichtje te laten schijnen op West, en kennis te nemen van de oorspronkelijke boodschap van het Sint Maarten lichtfeest. Ruim 200 kinderen uit ten minste 10 buurten uit West hebben deelgenomen aan Schijn je lichtje op West de afgelopen weken. De aanmeldingen blijven binnenkomen en de workshops voor de komende week zitten bijna vol. De acteur Finn Poncin, bekend van diverse televisieseries waaronder Hertenkamp, De Club van Sinterklaas en Vrijland, zal het project afsluiten met een verhaal over de heilige Sint Maarten. Het project Schijn je lichtje op West 2012 is financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam West.

Vanwege de overgrote belangstelling onder ouders, kinderen, scholen en speeltuinen wordt zondag-middag 11 november een extra inloopworkshop lichtbloemen maken georganiseerd.  Ouders en kinderen kunnen langskomen om onder leiding van kunstenaar Coen Hoogstraten hun eigen lichtbloem te ontwerpen bij Terrasmus. Bij het invallen van de schemer (17.30 uur) sluiten we Schijn je lichtje op West 2012 af met  een feeërieke en muzikale optocht in en rond het Erasmuspark. Alle lampionnen, lichtbloemen en lichtobjecten worden door de kinderen in de optocht meegedragen.

De workshop lichtbloemen maken vindt plaats op 11 september 2012 op het terras van Terrasmus in het Erasmuspark, Amsterdam West.  De inloopworkshop kan bezocht worden tussen 13.30 en uiterlijk 16.30 uur. De optocht start om 17.30 uur bij de ingang aan de Jan van Galenstraat in het Erasmuspark. We verzamelen vanaf 17.15 uur.  De kosten voor deelname aan de workshop lichtbloemen maken bedragen € 1,50 (materiaalkosten) per kind. Warme chocomelk, koffie en glühwein zijn voor, tijdens en na de workshop en de optocht te koop bij Terrasmus.

Schijn je lichtje op West wordt georganiseerd door het Marouma Atelier, Stichting Zieraad en Tante Lien’s feestje. Sponsoren zijn  Kesbeke tafelzuren, Van der Linde, 2e hand Kinderkledingzaak JunJun, Shirley Brandeis (Jona in de laptop) en Estafette de biologische eetwinkel. Medeuitvoerders zijn NXT Level Kids, Brassband voor kinderen vanaf 5 jaar, Creatief Magazijn De Tijd is Rijp, Coens design, Terrasmus en Global Nomads Productions

Voor het volledige programma en/of aanmelding verwijzen wij naar www.schijnjelichtjeopwest.nl. De definitieve verzamelplek voor de optocht is de ingang aan de Jan van Galenstraat in het Erasmuspark.

Category: nieuws · Tags:

Leave A Comment

*