Doe Mee!

SCHIJN JE LICHTJE OP WEST 2013 wordt na groot succes in 2012 dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. We proberen kinderen en ouders uit verschillende wijken en buurten van Amsterdam West  op een creatieve wijze bij elkaar te brengen en  met elkaar te verbinden.  In 2012 deden er in totaal 2000 kinderen en ouders mee.

Hieronder de filmbeelden van de lichtjestocht door het Erasmuspark.

 

Voor kinderen en volwassenen

Wil je dit jaar ook je licht(je) laten schijnen op Amsterdam West? En samen met ons licht en hoop in de buurt brengen. We delen in elkaars gezelschap en geven onszelf en elkaar een prachtige ervaring.  Doe je mee?

Doe mee en draag je steentje bij aan dit onweerstaanbare spektakel.

Voor een kleurrijke en onuitwisbare ervaring hebben we nodig: geld, knutselmaterialen, warme chocomelk, snoep, lege blikken, vrijwilligers, lijm, kindvriendelijke verf, fruit, een fotograaf, een filmmaker, mutsen, iemand die een workshop Sint Maarten liedjes zingen voor kleintjes wil verzorgen etc.

Klik hier als je jouw lichtje op West wilt laten schijnen.

Voor bedrijven, ondernemers, zzp-ers en andere organisaties

Het bedrijf of de organisatie in de spotlights. Dit kan bij Schij je lichtje op West. Laat uw  licht schijnen op kinderen uit Amsterdam West. En breng samen met ons licht en hoop in de buurt.

Doe mee als ondernemer of zzp-er! En wordt zichtbaar voor huishoudens met kinderen uit Amsterdam West. Klik hier om een sponsorbijdrage te leveren.

Voor een kleurrijke en onuitwisbare ervaring hebben we nodig: geld, knutselmaterialen, warme chocomelk, snoep, lege blikken, vrijwilligers, lijm, kindvriendelijke verf, fruit, een fotograaf, een filmmaker, mutsen, iemand die een workshop Sint Maarten liedjes zingen voor kleintjes wil verzorgen…….

Vanaf  begin september kunt u via de crowdfunding website voorjebuurt  aangeven hoe u wilt bijdragen aan het succes van Schijn je lichtje op West 2013!

 

 

 

Category: nieuws, Uncategorized · Tags:

AT5 over Schijn je Lichtje op West

Gespot door Martin Damen: Zo’n 2.000 kinderen verzamelde zich in het Erasmuspark om met hun ouders en lampions mee te lopen in de jaarlijkse Sint Maarten-tocht. Er werd een ronde gelopen om het park en bij meerdere kraampjes werd snoep uitgedeeld. Zie:

En in het nieuws van 11 november

 

Category: nieuws · Tags:

PERSBERICHT ACTEUR FINN PONCIN VERTELT SINT MAARTEN VERHAAL AAN KINDEREN IN WEST

Op zondag 11 november 2012 vindt de afsluiting plaats van Schijn je lichtje op West, een pilotproject waarbij kinderen uit West uit verschillende buurten uitgedaagd worden om samen hun lichtje te laten schijnen op West, en kennis te nemen van de oorspronkelijke boodschap van het Sint Maarten lichtfeest. Ruim 200 kinderen uit ten minste 10 buurten uit West hebben deelgenomen aan Schijn je lichtje op West de afgelopen weken. De aanmeldingen blijven binnenkomen en de workshops voor de komende week zitten bijna vol. De acteur Finn Poncin, bekend van diverse televisieseries waaronder Hertenkamp, De Club van Sinterklaas en Vrijland, zal het project afsluiten met een verhaal over de heilige Sint Maarten. Het project Schijn je lichtje op West 2012 is financieel mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam West.

Vanwege de overgrote belangstelling onder ouders, kinderen, scholen en speeltuinen wordt zondag-middag 11 november een extra inloopworkshop lichtbloemen maken georganiseerd.  Ouders en kinderen kunnen langskomen om onder leiding van kunstenaar Coen Hoogstraten hun eigen lichtbloem te ontwerpen bij Terrasmus. Bij het invallen van de schemer (17.30 uur) sluiten we Schijn je lichtje op West 2012 af met  een feeërieke en muzikale optocht in en rond het Erasmuspark. Alle lampionnen, lichtbloemen en lichtobjecten worden door de kinderen in de optocht meegedragen.

De workshop lichtbloemen maken vindt plaats op 11 september 2012 op het terras van Terrasmus in het Erasmuspark, Amsterdam West.  De inloopworkshop kan bezocht worden tussen 13.30 en uiterlijk 16.30 uur. De optocht start om 17.30 uur bij de ingang aan de Jan van Galenstraat in het Erasmuspark. We verzamelen vanaf 17.15 uur.  De kosten voor deelname aan de workshop lichtbloemen maken bedragen € 1,50 (materiaalkosten) per kind. Warme chocomelk, koffie en glühwein zijn voor, tijdens en na de workshop en de optocht te koop bij Terrasmus.

Schijn je lichtje op West wordt georganiseerd door het Marouma Atelier, Stichting Zieraad en Tante Lien’s feestje. Sponsoren zijn  Kesbeke tafelzuren, Van der Linde, 2e hand Kinderkledingzaak JunJun, Shirley Brandeis (Jona in de laptop) en Estafette de biologische eetwinkel. Medeuitvoerders zijn NXT Level Kids, Brassband voor kinderen vanaf 5 jaar, Creatief Magazijn De Tijd is Rijp, Coens design, Terrasmus en Global Nomads Productions

Voor het volledige programma en/of aanmelding verwijzen wij naar www.schijnjelichtjeopwest.nl. De definitieve verzamelplek voor de optocht is de ingang aan de Jan van Galenstraat in het Erasmuspark.

Category: nieuws · Tags:

Jona in de laptop sponsor van Schijn je lichtje op West

Jona in de laptop

Het eerste Jona-boek – Jona beleeft een spannend avontuur wanneer ze niet luistert naar opa.Geschreven door Shirley Brandeis, met kleurrijke illustraties van Wendy Goey.

Voor de leeftijd 3 – 6 jaar

Category: nieuws · Tags:

2e hands kinderkledingzaak JunJun nieuwste sponsor Schijn je lichtje op West

JunJun verkoopt tweedehands kinderkleding, speelgoed, boeken en andere benodigdheden die leuk zijn voor kinderen van 0 tot zo’n 14 jaar.

Ze hebben ook een leuke selectie voor (toekomstige) ouders zoals bv. zwangerschapskleding, boeken, sterilisators, draagzakken, etc.

Verder verkoopt JunJun artikelen en spullen waar zowel ouder als kind veel aan hebben zoals maxi cosi’s en kinderwagens.

En ze zijn ook nog eens ontzettend aardig!!!

Category: nieuws · Tags: