sintmaarten3

Sint Maarten 2012

Programma 2012

Zaterdag 13 oktober 2012

Workshop lichtbloemen maken

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen de hele dag lichtbloemen maken. De lichtbloem is ontwikkeld door kunstenaar Coen Hoogstraten. Lichtbloemen maken is betoverend én leerzaam. Je ontdekt dingen zoals energie, stroom(kring), licht en LED. Met een paar simpele onderdelen maak je zelf een prachtige lichtgevende bloem. Hiermee laat je je lichtje schijnen op West in de Sint Maarten optocht, en je kunt hem natuurlijk in je kamer hangen!

Tijden: van 11.00 tot – 18.00 uur

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Kosten: 1,50 per kind

Wanneer: zaterdag 13 oktober

Waar: Club Kleurrijk, Gibraltarstraat 42

De lancering van Schijn je lichtje op West valt samen met de lancering van Club Kleurrijk, het nieuwe kunstatelier van Martine Bieshaar. Heel de dag is er een knutseltafel voor ouders en kinderen van 3-5 jaar met limonade en lekkers.

Zondag 14 oktober 2012

Mul-Tea-Cul-Tea

Cupcakes versieren voor de kleintjes en een heerlijke high tea voor volwassenen met mini-cupcakes, brownies en hartige muffins. De high tea is ter gelegenheid van de officiële lancering van Club Kleurrijk en Schijn je lichtje op West. Voor ouders, buurtbewoners en iedereen uit de buurt die het leuk vind om langs te komen voor een kopje thee!

Tijd: van 14.00 tot – 16.00 uur

Leeftijd: 0 tot 100

Kosten: gratis

Wanneer: zondag 14 oktober

Waar: Club Kleurrijk, Gibraltarstraat 42

Bij voorkeur van tevoren aanmelden via stichtingzieraad@gmail.com vol is vol.

30 oktober t/m 8 november 2012

Naschoolse activiteiten, workshops lampionnen en lichtobjecten maken

De workshops lampionnen en lichtobjecten maken bieden we aan als naschoolse activiteit aan scholen uit West.  Maar ook ouders kunnen hun kinderen aanmelden. Iedereen kan zich aanmelden voor een workshop via stichtingzieraad@gmail.com. Het maximaal aantal kinderen voor een workshop is 15 voor de lampionnen en 10 voor de lichtobjecten. Vermeld in de mail duidelijk de gewenste workshop en datum van de workshop, naam van de school  de groep(en), de contactpersoon en de contactgegevens.

Als u uw kind wilt aanmelden vermeld dan naast de gewenste workshop, datum,gewenste  locatie, naam en leeftijd van uw kind!

Meer informatie over leerdoelen, middelen etc. van deze naschoolse activiteiten kunnen we mailen.

 Lampionnen maken

Je maakt je eigen lampion van duurzame materialen. Oude blikken, lapjes stof, verpakkingsmateriaal, mooie stenen of kralen, je kunt het zo gek niet bedenken. Soms beschilder je de lampion met fluorescerende verf, zodat hij licht geeft in het donker! Er is van alles om mee te knutselen, maar je kunt zelf ook mooie oude spulletjes meenemen om in je lampion te verwerken.

Tijden: 15.30 – 17.00 uur

Groep: 1, 2, 3, 4 en 5 (max. 15 kinderen)

Kosten: gratis

Wanneer: 30 okt (VOL!), 31 okt (VOL!) , 5 nov. (VOL!) en 6 nov. (VOL!) in Club Kleurrijk, 1 nov (VOL!)., 2 nov. (VOL!) en 8 nov.(VOL!_) in Tante Liens Feestje

Waar: Tante Liens feestje, De Clercqstraat 130 of Club Kleurrijk, Gibraltarstraat 42

Lichtobjecten maken

Onder begeleiding van Norbert Starink van Creatief Magazijn De Tijd is Rijp werk je aan een lichtobject. Paarden, maskers, poppen of enge draken, laat je fantasie het werk doen. Samen een groot kunstwerk beschilderen met lichtgevende verf, voor een supervet lichteffect in het donker!

Tijden: 15.30 – 17.30 uur

Groep: 5,6,7 en 8 (max. 10 kinderen)

Kosten: gratis

Wanneer: 30 okt. (VOL!) en 6 nov. in Club Kleurrijk, 1 nov. (VOL!) en 8 nov. (VOL!) in Tante Liens Feestje.

Waar: Tante Liens feestje, De Clercqstraat 130 of Club Kleurrijk, Gibraltarstraat 42

 

Zondag 11 november 2012

Inloopworkshop lichtbloemen maken o.l.v. kunstenaar Coen Hoogstraten (zien info helemaal bovenaan).

Tijden: van 13.30 tot 16.30 uur

Locatie: Terrasmus in het Erasmuspark (in de tent en buiten dus kleed je warm aan)

Sint Maarten Schijn je Lichtje op West optocht (Klik hier!)

 Tijden: vanaf 17.30 uur

Leeftijd: 0-100 jaar

Kosten: gratis

Wanneer: 11 november

Waar: verzamelen vanaf 17.15 uur  bij de ingang van het Erasmuspark in de Jan Van Galenstraat! En we eindigen met een Sint Maarten verhaal bij Terrasmus alwaar o.m. warme chocomelk en gluhwein en andere lekkernijen te koop zijn.